Stockholm, vårt avlånga lands vackra huvudstad, där de senaste trenderna i princip alltid hittar hem. Som bekant råder det mode och trender inom mer eller mindre allting. Det kan handla om de senaste kläderna som är det hippaste man kan dra på sig på morgonen, eller inför utekvällen, likväl som det kan vara hur man inreder sitt kök eller sitt vardagsrum. Även barer och krogar kan vara på tapeten som ”mest inne just nu” och enklast att få reda på vilket ställe det är som gäller för tillfället får man förmodligen veta ganska enkelt genom mun mot mun metoden. Alltså om man lyssnar hur snacket går. Så småningom kommer säkerligen också media att snappa upp det och snart vet alla om vart man ska dra sig om man vill vara där innefolket hänger en lördagskväll.

Stockholm är en högst modemedveten stad på mer eller mindre alla plan och det finns så klart också krogar som är heta och där kölistan kan göras lång. Många namn är kända sedan tidigare och har byggt upp ett gott rykte under åren som gott. Man kan väl kalla dessa för klassiska uteställen. Om man skulle befinna sig i hjärtat av Stockholm kanske ett besök på restaurangen Mr French i Gamla Stan skulle kunna vara början på en trevlig kväll? Hit kan man komma om man är på jakt efter någonting att mätta magen med eller dricka något läskande. Det finns ju olika stadsdelar i Stockholm och beroende på var man befinner sig kan man stöta på olika typer av människor men även priserna kan variera en hel del. Är du inte särskilt bekant med Stockholm sedan tidigare och dess krogliv kan det kanske vara en god idé att kolla upp lite, innan man ger sig ut i vimlet, vad som är trendigt i vilken stadsdel och vilket ställe som skulle passa just dig och dina smaklökar! Alla är vi ju olika men du lär hitta någonting som faller dig i smaken någonstans.

Operakällaren på Karl XII:S torg är en annan pärla du kan bege dig till om du vill njuta av en skön kväll. Hit kan du komma oavsett om du vill äta och dricka gott, hålla bröllop och fest eller dansa natten lång på nattklubben Café Opera. Det finns något för alla! Den här restaurangen bär dessutom på gamla anor som kanske till och med gör det lite mer spännande än en del andra restauranger. Operakällaren öppnade nämligen redan 1787 i all sin enkelhet och därefter följer en lång och intressant historia.

Men det finns som sagt en mängd olika krogar runt om i Stockholm, så att du och dina vänner skulle få en tråkig kväll finns inte direkt på kartan. Å andra sidan så är det lite vad man gör det till själv. Bor du i Stockholm har du ju mer eller mindre all tid i världen att utforska alla dessa hippa inneställen men om du däremot bara är i staden på visit kan det vara kul att välja ut ett särskilt ställe dit du vill gå redan innan för att ha något att se fram emot!