Om man är på semester i Spanien och bor i Alicante kan man efter ett tag kan bli less på att ligga på stranden att slappa eller att traska runt i stan och titta på museum. Då kan det vara kul att ta sig iväg och se omgivningarna.

Att sola och bada är härligt men efter ett tag vill man gärna göra något annat. Kanske åka iväg och titta på naturen eller besöka historiska sevärdheter. Spanien är ett fantastiskt vackert land med massor av saker att uppleva och göra. Och eftersom vägnätet är i mycket gott skick så lämpar sig Spanien perfekt till att fixa en hyrbil och köra runt med. Många av vägarna är nybyggda och eftersom det inte svensk kyla så är vägarna plana och fina. Ofta är det som att köra på ett salsgolv jämfört med det svenska vägnätet. Väl ute på vägarna finns det massor av historiska platser att besöka. I Spanien finns det många romerska lämningar som man kan besöka.

Att hyra en bil i Spanien är enkelt och det finns massor av bolag. Det finns 10-12 stora bolag och ca 20 mindre bolag. Att hyra från de mindre bolagen kan vara prisvärt men det kan vara lite si och så med villkoren. Det lönar sig att kolla upp villkoren och läsa på forum om vilka erfarenheter andra som har hyrt har haft. Att hyra från de stora som Avis, Hertz, Budget, Europcar och Dollar är sällan nått problem men vill du testa mindre bolag som OK Rent a Car, Hiper Rent a car, Firefly eller Record bör du läsa på först. Det ska inte vara några problem men mindre bolag har mindre resurser vilket kan leda till problem. Om du är på semester i Alicante så kan hämta och hyra en hyrbil i stan eller på flygplatsen. Störst utbud är på flygplatsen där alla de stora bolagen är finns och har kontor. Det också smidigt att hämta bilen direkt efter att man har landat om man behöver bilen direkt. Kom ihåg att Alicante är en populär destination och vid högsäsong kan det vara svårt att få tag på en bil, i alla fall om man vill hyra billigt.

Vill man har bäst pris hyr man helst en tid innan man ska resa. Om man vet att man behöver en bil bör man hyra minst tre månader i förväg. Desto tidigare man hyr desto bättre pris får man. Jämför på nätet innan du hyr och kolla upp prisbilden för tiden du vill hyra och skillnaderna mellan de olika bolagen. Det kan skilja en hel mellan bolagen och beroende på när man vill hyra bilen. Spanjorerna har semester i Augusti och då kan det vara svårt att få tag på en bil i sån populär stad som Alicante. Men är man bara ute i god tid ska det inte vara några problem.